Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ


            ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Μπορούμε μια μέρα να μην χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητό μας;
Τα καυσαέρια που εκπέμπουν οι εξατμίσεις των αυτοκινήτων ευθύνονται για την ρύπανση της ατμόσφαιρας , το φαινόμενο του θερμοκηπίου , τις κλιματικές αλλαγές . Αν θέλουμε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος , να προστατέψουμε τον πλανήτη μας , αλλά και να βελτιώσουμε το περιβάλλον όπου ζούμε , πρέπει ο καθένας μας να αναλάβει δράση για να υιοθετήσει συνήθειες που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα .



Μαθητές και μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ ΔΕ Σαπών (μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή τους κ .Μάγειρα και τον κ. Τσιαμπαρλή Α. ), θέλοντας να παροτρύνουν και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία να υιοθετήσει αυτές τις αρχές , συμμετείχαν στην περιβαλλοντική εκδήλωση «Μέρα χωρίς αυτοκίνητο» . Ήταν μια προσπάθεια ενημέρωσης και παρότρυνσης της τοπικής κοινωνίας των Σαπών να μην χρησιμοποιήσουν για μια ημέρα το αυτοκίνητο που ρυπαίνει. Την εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Σαπών και το δημοτικό σχολείο Σαπών .  Μικροί και μεγάλοι μαθητές και μαθήτριες έγραψαν , ζωγράφισαν  και κοινοποίησαν τα μηνύματά τους για την προστασία του περιβάλλοντος στην κεντρική πλατεία των Σαπών. 
 


                                                                            

                                                                             

                                                                              

                                                                              

Η ημέρα περιλάμβανε ομαδικά παιχνίδια που παίζονται ομαδικά στις αλάνες , αλλά και δρώμενα ευαισθητοποίησης μέσα στον κεντρικό δρόμο των Σαπών που εκείνη την ημέρα ….έμεινε χωρίς αυτοκίνητα!



                                                                                                    Δημοσιογραφική ομάδα SAPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου