Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Η «ΕΛΠΙΣ» ΣΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Στις 21-3-2010 παρακολουθήσαμε ένα συγκλονιστικό αγώνα. Η ομάδα «Ελπίς» Σαπών αντιμετώπισε με επιτυχία την ομάδα «Γεφυρούδι» Σερρών, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα: 5-0 υπέρ της τοπικής μας ομάδας, με την ομάδα να φτάνει στο στόχο της με μια ευρεία σε τέρματα νίκη.
Ο προπονητής της ομάδας «Ελπίς» Σαπών κ. . Χαριτόπουλος Βασίλης μας παραχώρησε συνέντευξη μετά τη λήξη του αγώνα. Μας μίλησε εκτενώς για την πορεία του ματς, για το σπάνιο και ενθαρρυντικό αποτέλεσμα του 5-0 καθώς η ομάδα πέτυχε πέντε τέρματα χωρίς να δεχτεί κανένα γκολ από τους αντιπάλους της, για το καλό ποδόσφαιρο που παρακολουθήσαμε καμαρώνοντας τον Σταύρο Τσαπαλίδη να πετυχαίνει 4 τέρματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μας μίλησε για την οξυδέρκεια που χρειάζεται προκειμένου ο προπονητής να εντοπίζει τυχόν προβλήματα και την προσπάθεια που απαιτείται για να βοηθήσει την ομάδα του, για να υπάρχει αυτοσυγκέντρωση και ψυχραιμία σε ένα παιχνίδι.
Παραθέτουμε στιγμιότυπα της συνέντευξης, τα όνειρα της τοπικής μας ομάδας για το μέλλον, τις προσδοκίες όλων των συντελεστών της «Ελπίδας» Σαπών, προσδοκίες οι οποίες με τα φτερά της ελπίδας και της μαχητικότητας έγιναν πραγματικότητα καθώς η ομάδα πήρε στα χέρια της το τοπικό κύπελλο θριαμβευτικά. Ο θεσμός αυτός αφορά όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες του νομού και η «Ελπίδα» συνεχίζει δυναμικά την περσινή παράδοση, κατακτώντας έναν τίτλο που είναι σημαντικός τόσο για την ομάδα, όσο και τον τόπο:
SAPRESS-Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για το μέλλον γενικά;
-Συνήθως στο ποδόσφαιρο οι στόχοι- γιατί μιλάω για στόχους, γιατί οι στόχοι είναι και προσδοκίες για το μέλλον- καθορίζονται στην αρχή της χρονιάς. Τώρα, ποδοσφαιρική χρονιά αρχίζει από τη στιγμή που τελειώνει μια άλλη. Δηλαδή πιστεύω ότι θα οριοθετηθούν οι στόχοι με το τέλος αυτής της χρονιάς, δηλαδή τέλη Μαΐου, και μετά από εκεί και πέρα ανάλογα με τους στόχους που θα τεθούν και ανάλογα με τους ανθρώπους που πλαισιώνουν την ομάδα κρίνεται και το μέλλον. Δηλαδή, για να σας δώσω να καταλάβετε, αν για παράδειγμα αυτή η διοίκηση που υπάρχει τώρα- και για μένα είναι πάρα πολύ καλή- του χρόνου δεν υπάρξει και υπάρξει κάποια άλλη διοίκηση δε μπορώ να σας πω τώρα για το μέλλον της ομάδας. Δηλαδή έχει πάρα πολύ μεγάλη σχέση το θέμα με τους ανθρώπους που την πλαισιώνουν την ομάδα.
SAPRESS-Πόσα χρόνια αγωνίζεται η «Ελπίδα» Σαπών;΄
-Η «Ελπίδα» Σαπών αγωνίζεται σ’αυτήν την κατηγορία δύο χρόνια συνεχόμενα και αυτό είναι σπάνιο γιατί τα τελευταία τριάντα χρόνια δεν έχει ξαναγίνει να έχει κάνει δύο συνεχόμενα χρόνια σε μεγάλη κατηγορία, στη Δ΄ ερασιτεχνική. Είναι μια ιστορική ομάδα, η πιο ιστορική για μένα στο νομό και το λέω αυτό γιατί έχει σημασία. Γιατί είναι και ο Πανθρακικός ιστορικό σωματείο αλλά υπήρχε ένα διάστημα τεσσάρων-πέντε χρόνων που είχε γίνει συνένωση και κάποια χρονιά μπορεί να μην έπαιξε και καθόλου ποδόσφαιρο, χωρίς να θέλω να τον υποτιμήσω βέβαια. Απλώς εμείς με το ίδιο όνομα, γιατί γι’ αυτό αν προσέξατε το όνομα μας είναι το «Ελπίς» και όχι Ελπίδα- είναι «Ελπίς» Σαπών -είμαστε πάρα πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Γράφουμε στη φανέλα μας από το 1928.Εγώ έχω την εντύπωση ότι γύρω στο 1950 πραγματοποιήθηκε η δημιουργία της ομάδας αυτής με αυτό το όνομα, ιστορικό σωματείο.
SAPRESS-Πού οφείλεται η πρόοδος της ομάδας; Στους καλούς παίκτες που έχει, στην ενθάρρυνση του κόσμου;
-Εδώ τώρα θα προσθέσουμε έναν ακόμα παράγοντα: στη διοίκηση. Μπορεί να έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, μπορεί να έρχεται ο κόσμος, πρέπει να έχεις όμως και μία διοίκηση που είναι ο στυλοβάτης μιας ομάδας να την κρατάει και οικονομικά και ηθικά και σε όλα τα άλλα που χρειάζονται. Είναι πάρα πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να φανταστείτε, που χρειάζεται μια ομάδα. Πιστεύω ότι από εκεί ξεκινάνε όλα, από τη διοίκηση. Η διοίκηση θα σου πάρει και καλούς ποδοσφαιριστές, θα κρατήσει τους καλούς ντόπιους ποδοσφαιριστές και από’ κει και πέρα πάρα πολύ μεγάλη συμβολή είναι και η συμβολή του κόσμου φυσικά. Γιατί βλέπετε, εδώ ποδοσφαιριστές που ανταμείβονται με εκατομμύρια ευρώ νιώθουν σαν παιδιά όταν αγωνίζονται σε ένα γήπεδο που είναι γεμάτο κόσμο. Φαντάζεστε τώρα πόσο μεγαλύτερο είναι αυτό το συναίσθημα και πώς εκλαμβάνει αυτό το γεγονός εντονότερα ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής.
SAPRESS-Πώς νιώθετε όταν βλέπετε σε κάθε αγώνα ότι έχετε τη συμπαράσταση του κόσμου;
-Να σας πω, σήμερα είδαμε λίγο κόσμο. Τις προηγούμενες μέρες ήταν και ο καιρός και παίζαμε με πολύ λιγότερο κόσμο, με είκοσι-τριάντα φιλάθλους και αυτό είναι πολύ άσχημο και για εμάς που είμαστε απ’ έξω αλλά και για τα παιδιά που αγωνίζονται. Πρέπει να έχουμε τον κόσμο και σήμερα για μένα ήταν αρκετός, αν και μπορεί να έρθει και παραπάνω κόσμος στο γήπεδο γιατί είμαστε μια μεγάλη περιοχή και το λέω αυτό όχι μόνο για την περιοχή των Σαπών. Εξάλλου είμαστε η μοναδική ομάδα της Δ΄ Εθνικής στο νομό. Ο κόσμος είναι απαραίτητος και για να ενθαρρύνει και φυσικά για να βοηθήσει και μερικές φορές και οικονομικά εκεί που χρειάζεται. Είναι απαραίτητη η συμμετοχή του κόσμου. Χωρίς κόσμο δε μπορείς να καταφέρεις τίποτα και υπάρχουν πολλά παραδείγματα και σε επαγγελματικές ομάδες.
SAPRESS-Τέλος θα θέλαμε να μας πείτε για ποιο λόγο συνεχίζετε αυτό το επάγγελμα για τόσα χρόνια;
-Σίγουρα όχι για τα χρήματα. Γιατί ξέρετε και πριν την κρίση εμείς περνούσαμε κρίση(γέλια). Πιστεύω ότι ο καθένας έχει μια κλίση κάπου, να κάνει κάποια δουλειά. Εμένα μου αρέσει αυτό και με ενδιαφέρει πάρα πολύ και το κάνω. Για μένα οπότε δεν είναι δουλειά, είναι λειτούργημα, βαριά λέξη και αυτή. Τέλος πάντων, θέλω να σας πω ότι δεν αποσκοπεί σε οικονομικές απολαβές μόνο. Και μη φανταστείτε ότι οι αμοιβές μου είναι πολύ μεγάλες αλλά θα ήταν καλό μια μέρα αν μπορούσατε να δείτε τι χρόνος αφιερώνετε και από εμένα και από ανθρώπους που δεν πληρώνονται, που είναι στη διοίκηση. Μιλάμε για άπειρες ώρες καθημερινά ανεξάρτητα καιρικών συνθηκών άρα αυτό που κάνουμε μας αρέσει, μου αρέσει δηλαδή και το κάνω. Γιατί έχει και το καλό ότι συνεργάζεσαι και ασχολείσαι συνέχεια με νέους ανθρώπους. Μόνο οι καθηγητές σας μπορούν να καταλάβουν ακριβώς τι εννοώ. Αυτό σου δίνει ώθηση για να κάνεις τη δουλειά καλύτερα.
Ευχαριστούμε θερμά τον προπονητή για τη συνέντευξη που μας έδωσε και ευχόμαστε ολόψυχα στην ομάδα να έχει πάντα επιτυχίες. Όταν υπάρχει θέληση, αγωνιστικότητα και δύναμη κάθε προσπάθεια καταξιώνεται και κάθε στόχος πραγματοποιείται.


ΑΙΝΤΙΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΑΜΠΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΡΩΜΑΝΙΔΟΥ ΛΙΟΥΝΤΜΙΛΑ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΜΙΧΑΕΛΑ
SAPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου