Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ο Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗ SAPRESS


Το Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Σαπών ένα εξαίρετο γεγονός: η τιμητική βράβευση των μαθητών μας από την εταιρεία ΡΗΑRMATHEN, με την παρουσία του κ. Πεταλωτή, ο οποίος παρέδωσε τα βραβεία στους μαθητές.
Πριν τη βράβευση οι δημοσιογράφοι της δημοσιογραφικής ομάδας του σχολείου μας SAPRESS έθεσαν την παρακάτω ερώτηση στον κ . Πεταλωτή :
-«Το Γενικό Ενιαίο Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών είναι ένα απομακρυσμένο και δυσπρόσιτο σχολείο με ιδιαιτερότητες. Το νέο σχέδιο για το σχολείο μας άρεσε και είναι ιδιαίτερα ιδανικό. Προβλέπεται μέριμνα για τα διαπολιτισμικά σχολεία;»
H απάντηση που μας έδωσε ο κ. Πεταλωτής ήταν η παρακάτω :
-«Τα διαπολιτισμικά σχολεία ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δυστυχώς στο δρόμο λίγο το χάσαμε το νόημα ενός διαπολιτισμικού σχολείου, αλλά η περιοχή των Σαπών είναι η καλύτερη περιοχή και η καλύτερη απόδειξη ότι όταν υπάρχει μία τοπική κοινωνία η οποία στηρίζει τα σχολεία της, στηρίζει την εκπαίδευσή της – και μάλιστα σε τέτοια βάση, στη βάση του διαπολιτισμού – τότε πραγματικά μπορούμε να αισιοδοξούμε και εμείς, οι οποίοι δεν είμαστε μαθητές, είμαστε κάτοικοι όμως αυτής της περιοχής, ότι μπορούμε να σταθούμε, ότι μπορούμε πραγματικά να υλοποιήσουμε εμείς οι πολιτικοί πολιτικές ανάπτυξης πάνω στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου και είναι υποχρέωση όλων μας, ειδικά εμείς που είμαστε πολιτικοί του νομού Ροδόπης, να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες και μάλιστα πιλοτικά και υποδειγματικά. Γιατί πολλές φορές ξεκίνησε η ελληνική πολιτεία να δημιουργεί τέτοιου είδους καταστάσεις, δυστυχώς όμως στο δρόμο εγκαταλείφθηκαν. Εμείς όμως και εσείς ειδικά εδώ στις Σάπες πραγματικά δείχνετε ότι όταν υπάρχει βούληση γίνονται όλα και όταν λέμε διαπολιτισμός θα πρέπει να το εννοούμε» .
Ευχαριστήσαμε τον κ. Υφυπουργό για την απάντησή του σχετικά με την ερώτησή μας .

ΠΟΖΟΦΙΔΟΥ ΙΟΥΛΙΕΤΑ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΪΝΤΙΝΙΔΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΡΕΦΕΙΑΔΟΥ ΘΕΟΠΟΥΛΑ
ΧΑΣΟΜΕΡΗ ΜΑΡΙΑ

SAPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου