Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ένα μάθημα διαφορετικό από τα άλλα


Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Β' λυκείου του Γενικού Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης επισκεφτήκαν το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στην Αλεξανδρούπολη, όπου παρακολούθησαν ένα μάθημα διαφορετικό από τα άλλα. Μετά από τη μικρή αλλά ενδιαφέρουσα διάλεξη του επίκουρου Καθηγητή μοριακής βιολογίας Γιώργου Σκάβδη με θέμα την ιστορική εξέλιξη της μοριακής βιολογίας ακολούθησε μία ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του τμήματος. Στη συνέχεια το μάθημα συνεχίστηκε στο εργαστήριο όπου οι μαθητές με την συνεπικουρία του προσωπικού του εργαστηρίου υπό τη γενική εποπτεία της επίκουρου καθηγήτριας μοριακής βιολογίας Μαριλένας Γρηγορίου εκτέλεσαν εργαστηριακή απομόνωση πλασμιδίου και πέψη πλασμιδιακού DNA.


Αποκαλυπτική η δήλωση της μαθήτριας Τσαουλιά Αικατερίνης για την επίσκεψη: Η επίσκεψη μας στο τμήμα μοριακής βιολογίας και γενετικής ήταν πραγματικά μοναδική εμπειρία. Μέσα από εργαστηριακά πειράματα ήρθαμε σε επαφή με όσα μαθαίνουμε στη Βιολογία από την αρχή της χρονιάς και πολλοί από μας διαπιστώσαν ότι θα τους άρεσε να ασχοληθούν με τη μοριακή βιολογία και τη γενετική και στο μέλλον.



Αποκαλυπτική και η κοινή απαίτηση των μαθητών. Θα ήταν ευτύχημα να μπορούσε να λειτουργήσει το εργαστήριο του Λυκείου επιτέλους ως εργαστήριο και όχι σαν αίθουσα διδασκαλίας όπως έχει μετατραπεί και πάλι φέτος. Το σχολείο έχει φρακάρει. Ζητάμε να χτιστεί επιτέλους ένα σχολείο που αρμόζει σε εμάς τους μαθητές του Λυκείου των Σαπών.



Οι μαθητές που παρακολούθησαν την εκπαιδευτική επίσκεψη και συνυπογράφουν το κείμενο ήταν οι Αμέτ Μεχμέτ, Απτουραχμαν Σεχέρ, Αριστινίδου Άννα, Ασλανίδου Ιλόνα, Γιακουπ Χασάν, Ισμήλ Χακάν, Ισαμήλ Χαρούν, Κατζέλ Aχμέτ Χακάν, Κεχαγιά Γκιζέμ, Κουγιουρούκης Νικόλαος, Μουμίν Πριλ, Μπερμπέρ Γκαμζ΄ε, Μποζ Αλή Χακάν, Πουλουτίδου Αθανασία, Σαρή Σακάλ Φατήχ, Τσακήρ Εκρέμ, Τσαούλια Αικατερίνη και Τσίωτρας Βασίλειος. Υπεύθυνη της εκπαιδευτικής επίσκεψης η καθηγήτρια Βιολογίας κ. Κουρτέση Θεοδώρα. Συνόδεψε ο υπεύθυνος του σχολικού εργαστηρίου φυσικών επιστημών (ΣΕΦΕ) και γεωλόγος κ. Ουζούνης Αθανάσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου