Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ



Γράφημα παρουσίασης ιδιοκτητών και ιδιοκτητριών καταστημάτων στην πόλη των Σαπών

Μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Α4 στα πλαίσια του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού ασχολήθηκαν με το θέμα «ισότητα των δυο φύλων και επαγγέλματα».

Στα πλαίσια του θέματος ,με την βοήθεια των φοιτητριών του Δ.Π.Θ , και του γραφείου ΣΕΠ του σχολείου , διοργανώθηκε έρευνα , για να μετρηθούν οι ιδιοκτήτες και οι ιδιοκτήτριες των καταστημάτων της κεντρικής οδού Παπαδήμα της πόλης μας. Σκοπός της εργασίας πεδίου ήταν η καταμέτρηση και ανάλυση δεδομένων, σχετικά με την αναλογία συμμετοχής γυναικών και ανδρών στα επαγγέλματα και συγκεκριμένα σε ιδιοκτησίες καταστημάτων της πόλης μας . Σε σύνολο 51 καταστημάτων, που υπήρξε και το δείγμα της έρευνας, προκύπτει ότι 30 ιδιοκτήτες καταστημάτων είναι άνδρες και 21 γυναίκες . Μετά τα ευρήματα ακολούθησε συζήτηση για την απασχόληση των δυο φύλων σε ελεύθερα επαγγέλματα( δυσκολίες, αιτίες , προοπτικές, αποτελέσματα….) . Βεβαιώθηκε πάντως ότι η συμμετοχή γυναικών ιδιοκτητριών καταστημάτων στην πόλη μας είναι ικανοποιητική.

Παρατηρήθηκε επίσης από τους μαθητές και μαθήτριες , ότι πρέπει να ερευνηθεί αναλογικά η εργασία και η απασχόληση ανδρών και γυναικών στα συγκεκριμένα καταστήματα για πιο αναλυτικά αποτελέσματα. Δηλώνεται ότι η έρευνα ήταν πετυχημένη !

Δημοσιογραφική ομάδα SAPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου