Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ

Στις 19-11-2009 πραγματοποιήθηκε στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Σαπών μια ενημέρωση στα πλαίσια του προγράμματος για την πληροφόρηση της πρώτης και της τρίτης Λυκείου σχετικά με θέματα που μας αφορούν πολύ. Εισηγήτρια ήταν η κ. Τσεμπέρη.

Η ενημέρωση αυτή είχε σκοπό να πληροφορήσει όλους εμάς τους μαθητές για τους διάφορους κινδύνους που προκύπτουν με τη σεξουαλική επαφή: τα νοσήματα όπως το ΑΙDS,τα κονδυλώματα ,η ηπατίτιδα κ.α. Η σύμβουλος κατάφερε να καθηλώσει τα βλέμματα όλων μας με τα λόγια της.

Μας ανέφερε περιστατικά που μας συγκλόνισαν. Όπως το γεγονός ότι ο διάσημος μπασκετμπολίστας Michael Jonson στην ηλικία των 24 ετών νόσησε από AIDS.Υπήρξε τότε στην καλύτερη φάση της ζωής του. Τα έσοδά του είχαν εκτοξευτεί στα ύψη. Η καριέρα του πήγαινε πολύ καλά και το σημαντικότερο : θα γινόταν πατέρας. Η γυναίκα του ήταν έγκυος. Μόλις έμαθε ότι πάσχει από τον ιό συγκλονίστηκε με το γεγονός ότι υπάρχει μια πιθανότητα το παιδί, που με τόση αγωνία και χαρά περίμενε, να έχει νοσήσει και αυτό από τον ιό του AIDS.Ευτυχώς όμως ήταν αρνητικό το αποτέλεσμα των εξετάσεων. Το παιδί γεννήθηκε φυσιολογικό χωρίς κάποιο πρόβλημα. Ίσως αυτό να έδωσε στο διάσημο Jonson κουράγιο και δύναμη να αρχίσει να αγωνίζεται ενάντια στον ιό. Ο αρχηγός του μπάσκετ ζει μέχρι σήμερα « κουβαλώντας» αυτήν την αρρώστια. Ο Jonson είναι φορέας του ιού και δεν έχει νοσήσει. Κάποια στιγμή όμως ο γίγαντας θα μας αφήσει. Στη σκέψη μας όμως θα μείνει σαν αγωνιστής και όχι σαν ασθενής.

Μας μίλησε εκτεταμένα ,συμβουλεύοντάς μας. Μας ανέφερε περιστατικά που μας προβλημάτισαν και μας ώθησαν να σκεφτούμε σοβαρά και ώριμα. Μας ανέφερε περιπτώσεις λαθών που έχουν συνέπειες για μια ολόκληρη ζωή. Όλοι όσοι παρακολουθήσαμε την ομιλία της κ. Τσεμπέρη συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε.

Η ενημέρωση μας φάνηκε πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Τσεμπέρη και ευχόμαστε να ενημερωθούν όλοι οι συνομήλικοί μας για να έχουμε ένα καλύτερο, υγιές αύριο.


ΚΑΡΑΜΗΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΛΙΑ
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΜΙΧΑΕΛΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ


SAPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου