Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΤΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


17 Νοέμβρη. Γιορτή της νεολαίας, γιορτή του δικαιώματος στην ελευθερία της άποψης, στην ελευθερία της έκφρασης, στην ελευθερία της δημιουργίας. Οι νέοι ήταν αυτοί που τότε τράβηξαν μπροστά, έδειξαν σε όλους ένα νέο, φωτεινό, ελπιδοφόρο αύριο μέσα από την απόφασή τους, την κραυγή τους, τον αγώνα τους.
Οι νέοι είναι αυτοί που τώρα, στη φετινή σχολική γιορτή του Πολυτεχνείου, τίμησαν τους τότε νέους με μια υπέροχη γιορτή, δημιούργησαν το ιδανικό πλαίσιο έτσι ώστε η σημερινή επέτειος να γίνει βαθύτατη συνείδηση, μετέδωσαν μηνύματα και συγκινήσεις.
Μέσα από το χρονικό και τα σκετσάκια που περιέγραφαν με κάθε παραστατικότητα τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνες τις ζοφερές μέρες, μέσα από τραγούδια αγαπημένα, ύμνους στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου και των οραματισμών του, μέσα από το ποίημα Σώπα του Ασίζ Νεσίν, που απαγγέλθηκε στα ελληνικά και στα τουρκικά τα παιδιά παρουσίασαν τα διαχρονικά όνειρα κάθε νέας γενίας, συγκίνησαν ,συγκλόνισαν.
Υπό την επιμέλεια της κ. Φωτιάδου και του κ. Ουζούνη οι μαθητές δούλεψαν με μεράκι, βίωσαν τη ουσιαστική σημασία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μέσα από τη συμμετοχή τους, συμπαρέσυραν με τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους ολόκληρο το σχολείο, το οποίο ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στο κάλεσμά τους: η επέτειος της 17 Νοεμβρίου να είναι μια γιορτή-σταθμός, ένα ακόμη σκαλί πάνω στο οποίο ο κάθε νέος, ο κάθε άνθρωπος να υψώνεται και να συνεχίζει να οραματίζεται να σχεδιάζει, να διεκδικεί να πραγματοποιεί και με τα φτερά της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας να απογειώνεται.

Παιδιά, σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.


Φιλόλογος Αντωνίου Φανή.


Μαθητές που συμμετείχαν στη γιορτή του Πολυτεχνείου - 2009
Σεβδυνίδης Μάριος, Χριστακάκη Μιχαέλα, Κοτρανίδης Νίκος, Ασλανίδου Ιλόνα, Ρωμανίδου Λιούντα, Τσαουλιά Κατερίνα, Μωυσίδης Βαλέριος, Αμπουσίδου Μαρία, Παπαδόπουλος Νίκος, Τσιώτρας Βασίλης, Διαμαντίδου Χριστίνα, Πουλουτίδου Αθανασία, Μουχταρίδου Βάγια, Σαλή Γιασεμίν, Καραμήτσιου Μαρίλια, Σβατζιγιάν Άρμεν, Γιακιμίδης Ανέστης, Αμπραμιάν Χρήστος, Μιχαηλίδου Λίλια, Γιούρεφ Γιώργος, Ευστρατιάδου Τάνια, Αλή Αλή, Κουγιουρούκης Παναγιώτης, Σαμπάτζε Γρηγόρης, Κιασήφ Μελέκ, Φουντουτζακλή Τουργκάι, Μαυροπούλου Κυριακή, Ρεφειάδου Θεοπούλα, Τραπεζανίδης Ορέστης, Μεζιρίδης Σάββας, Καλαϊτζίδης Αντώνης, Πέιτσος Γιάννης, Χατζή Μουράτ, Αχμέτ Βεργκάν, Στίγκα Γωγώ, Γενί Μουμίν Οκάν, Αμπραμιάν Έφη, Μποζ Αλή Χακάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου