Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΤO ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ...Η ΕΞΕΔΡΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ...

Η βία στα γήπεδα είναι ένα φαινόμενο που το βλέπουμε συχνά στον αθλητισμό, εντός αλλά και εκτός συνόρων. Η άγρια εξέδρα στα γήπεδα συνεχίζει να συνομιλεί με τη βία στους ποδοσφαιρικούς αγώνες παρά τα κατά καιρούς ανέξοδα ευχολόγια αρμοδίων της πολιτείας και των αθλητικών παραγόντων για εξάλειψη ή τουλάχιστον για τη μείωση αντίστοιχων φαινομένων.
Ο χουλιγκανισμός της κερκίδας τα σπάει και το σκάει…Το στρίβειν δια του αρραβώνος εμπνέεται από την απραξία των ανευθυνουπεύθυνων περί αντιμετώπισης της βίας εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Οργανωμένοι σύνδεσμοι οπαδών συνεχίζουν να εκκολάπτουν ταραξίες, οι «ομαδάρχες» τους κοιτούν ατάραχοι και πάει λέγοντας. Τι γίνεται όμως με τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς; Ποια είναι η τύχη όσων τα σπάνε;
Η μπάλα είναι στρογγυλή. Το παιχνίδι διαρκεί ενενήντα λεπτά. Άντε το πολύ εκατόν είκοσι συν τα πέναλτι. Από εκεί και πέρα όλα τ’ άλλα είναι ιστορίες, ιστορίες ανθρώπων, εθνών, λαών, φυλών και ηπείρων. Όνειρο κάθε φιλάθλου είναι να πηγαίνει στο γήπεδο με την οικογένειά του. Αυτό το όνειρο όμως δύσκολα θα πραγματοποιηθεί.

Λαφτσής Βασίλειος

Μαθητής B’ Λυκείου
Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών
Σχολική εφημερίδα SAPRESS
http://www.gldesapwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου