Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ…ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΑΠΩΝ

1928 Σάπες. Μια ομάδα νεαρών ιδρύει επίσημα την ποδοσφαιρική ομάδα με το όνομα «Ελπίς Σαπών». Ο Αμπάτζης Χαράλαμπος, ο Καπέτσης Νίκος, ο Γιάνοφ και ο Λιπορδέζης Γεώργιος ήταν μερικοί απ’ αυτούς που συνέβαλαν σημαντικά στο ξεκίνημα της ομάδας. Τα γήπεδα που χρησιμοποιούσε τότε η Ελπίδα ήταν δύο. Ένα στη σημερινή θέση του Κέντρου Υγείας και ένα στα Αλώνια ( αλάνες και τα δύο βέβαια ).
Μέχρι το 1940 οι αγώνες διεξάγονται κανονικά. Με την έναρξη του πολέμου όμως και για μια δεκαετία περίπου η Ελπίδα χάνεται, αλλά όπως είναι γνωστό η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει! Έτσι, στα τέλη της δεκαετίας του ΄40, μια άλλη παρέα παιδιών ξεκινούν δειλά δειλά να ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο. Ανεπίσημα και χωρίς προεδρία ονομάζουν την ομάδα Ορφέα η οποία αποτελεί τη συνέχεια της Ελπίδας. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 ο Τσιρίδης Νίκος και ο Πενηντάρης Πλαστήρας ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους πρώτους ιδρυτές της ομάδας και το 1954 η Ελπίδα Σαπών ξαναπαίρνει σάρκα και οστά.
Το 1969 η Ελπίδα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως στον τελευταίο αγώνα για την άνοδο στη Β’ Εθνική χάνει τελικά από τον Πανθρακικό. Σήμερα η Ελπίδα Σαπών είναι η μοναδική ομάδα του νομού Ροδόπης, μετά τον Πανθρακικό, που αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία. Οι φίλαθλοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα, τόσο στις νίκες όσο και στις ήττες, γεγονός που έχει βοηθήσει την Ελπίδα να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στη βαθμολογία του πρώτου ομίλου του περιφερειακού πρωταθλήματος. Καλή συνέχεια και πάντα νίκες!!!

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Μαθήτρια Α’ Λυκείου
Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών
Σχολική εφημερίδα SAPRESS
http://www.gldesapwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου