Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009

ΕΦΗΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ…

Εφηβεία είναι μια περίοδος στην ζωή του κάθε ανθρώπου, που σηματοδοτείτε από αλλαγές εσωτερικές, εξωτερικές, ψυχικές , σωματικές και πνευματικές. Διαμορφώνετε η προσωπικότητα του ανθρώπου και περνά απ την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Περνά απ την αθωότητα, τη χαρά και τη ξεγνοιασιά στην ωρίμανση, τις υποχρεώσεις και τις έγνοιες. Πολλοί περνάνε την εφηβεία τους με χαρά και πολύ ευχάριστα άλλοι, όμως, πολύ δύσκολα και πολλές φορές καταστροφικά.
Εφηβεία είναι όταν βλέπεις τα πάντα στο σώμα σου να αλλάζουν. Όταν οι βιολογικές αλλαγές, που παρακολουθείς μέρα με τη μέρα να συμβαίνουν, σε αναστατώνουν. Όταν δεν αναγνωρίζεις πια το σώμα σου και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου γιατί έχουν ξεπεράσει πια την παιδική εικόνα που είχαν και έχουν μετατραπεί σε πιο ώριμα, πιο αρσενικά ή θηλυκά ανάλογα. Είναι δύσκολο να δέχεσαι τις αλλαγές όταν είναι τόσο σημαντικές και όταν πολλές φορές νόμιζες πως δεν υπάρχουν. Όταν αρχίζεις και μαθαίνεις το σώμα σου καλύτερα και οι επιθυμίες πολλαπλασιάζονται…
Εφηβεία είναι οι φορές που κοιτάς χωρίς να βλέπεις γιατί είσαι αλλού. Όταν διαβάζεις ιστορία επί ώρες ατελείωτες και στο τέλος συνειδητοποιείς πως δεν έμαθες τίποτα από την ιστορία γιατί διάβαζες μαθηματικά. Όταν κάθεσαι και ονειροπολείς ενώ άλλοι σου μιλάνε. Όταν δεν ξέρεις γιατί τα δάκρυα στα μάτια σου κυλάνε σαν ορμητικό ποτάμι που παρασύρουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Όταν όλα και όλοι σου φταίνε χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Όταν πια αναζητάς την ανεξαρτησία σου, όταν θες να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις.
Εφηβεία είναι όταν αρχίζεις να νιώθεις καινούρια, άγνωστα συναισθήματα. Όταν ο έρωτας σου χτυπά την πόρτα και άσχετα αν θα του ανοίξεις την πόρτα αυτός μπαίνει με το έτσι θέλω χωρίς να σε ρωτήσει. Ερωτεύεσαι και νομίζεις θα βρεις ανταπόκριση, νομίζεις πως όλα είναι όμορφα. Όταν, όμως, υπάρχει μια ερωτική απογοήτευση είτε από χωρισμό είτε από έλλειψη ανταπόκρισης τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Κλείνεσαι στον εαυτό σου, κλαις συνέχεια , νομίζεις πως ο κόσμος τελειώνει εκεί. Δεν τρως, δεν πίνεις, δεν μιλάς και δε θες να ζεις. Τα αποτελέσματα ενός χωρισμού μπορεί να είναι καταστροφικά για κάποιους. Κάποιοι τον περνάνε εύκολα και κάποιοι όχι. Πολλές φορές μπορεί να σε οδηγήσει στην μεγαλύτερη βλακεία… να καταστρέψεις τη ζωή σου για έναν χωρισμό. Η ζωή είναι ένα ασύλληπτο δώρο και δεν πρέπει για κανένα λόγο να την αφαιρούμε εμείς οι ίδιοι. Η ζωή του καθενός είναι ότι πολυτιμότερο έχει και δεν την αξίζει κανείς. Γι αυτό πολλές φορές η εφηβεία μπορεί να είναι από δύσκολη έως καταστροφική.
Εφηβεία είναι όταν διαμορφώνεσαι. Όταν αρχίζεις και βλέπεις τα πράγματα με άλλο μάτι. Όταν κάθεσαι και αναρωτιέσαι… Τι είναι η ζωή? Γιατί ζούμε? Τι είναι ο θάνατος? Τι υπάρχει μετά το θάνατο? Πολλοί θα απαντήσουν με ευκολία αλλά καμιά απάντηση δε θα σε πείσει και δε θα είναι ικανοποιητική για σένα. Και τότε θα αρχίσεις πάλι να αναρωτιέσαι.
Εφηβεία είναι κάτι που το έχουν βιώσει, το βιώνουν και θα το βιώνουν όλοι. Άλλες φορές εύκολη και άλλες πολύ δύσκολη. Όταν νιώθεις πως κανείς δεν σε καταλαβαίνει. Εφηβεία είναι μια πολύ σημαντική περίοδος στη ζωή του ανθρώπου που πρέπει να περάσει όσο το δυνατόν πιο εύκολα για να μην αποδειχθεί στο τέλος καταστροφική…

Μιχαηλίδου Λίλια, μαθήτρια Γ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου