Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Η SAPRESS… THΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!

Κάθε χρόνο…τα ίδια και τα ίδια…μάθημα, μάθημα και ξανά μάθημα! Ανάθεμα πια! Κανένα ενδιαφέρον, κανένα μέσο «δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου μας χρόνου», όπως όλοι χαρακτηριστικά μας προτείνουν. Μας «διδάσκουν» πώς να γίνουμε ενεργά μέλη αυτής της κοινωνίας, πώς να πολιτικοποιηθούμε, πώς να καλλιεργήσουμε την κριτική μας ικανότητα, ΑΦΟΥ όμως πρώτα μας διδάξουν μια πληθώρα μαθημάτων, που μας παρέχουν ανούσιες και στείρες γνώσεις. Ακόμη και οι ουσιαστικές γνώσεις τις οποίες προανέφερα, μένουνε στα λόγια! Κι εδώ ταιριάζει απόλυτα το περίφημο και γνωστό σε όλους άσμα: «Είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μέσα σε μια φάση τραγική…»!!!
Και ξαφνικά…κάποιοι μας προσφέρουν χέρι βοηθείας, τη σωτήρια λέμβο, όπως θέλει το λέει κανείς και μας βοηθούν να ξεφύγουμε για λίγο από αυτήν την κατάσταση…ΤΩΡΑ έχουμε εφημεριδούλα!!! ΤΩΡΑ συναντάμε και μιλάμε με πολιτικούς! ΤΩΡΑ βγαίνουμε φωτογραφίες δίπλα τους! ΤΩΡΑ γράφουμε άρθρα, ποιήματα κι ό,τι άλλο σκαρφιστεί ο «παιδικός» μας νους! ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ! Τόσοι και τόσοι μαθητές εκδηλώσανε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον τους και τη μεγάλη τους προθυμία, συμπαρασύροντας αργότερα κι άλλους τόσους.
Σ’ αυτό το σημείο οφείλω να αναφερθώ και σε ένα συγκλονιστικό στοιχείο που επιτέλους έρχεται στο φως της δημοσιότητας…Το 99,3%, ποσοστό ανατρεπτικής σημασίας για την εποχή μας, της δημοσιογραφικής ομάδας της SAPRESS αποτελείται από…τι άλλο; Δημοσιογράφους γένους ΘΗΛΥΚΟΥ! Έτσι για να μην ξεχνάμε και το θέμα της ισότητας που επί τη ευκαιρία πρόσφατα παρακολουθήσαμε σε μια συνδιάσκεψη.
Γι’ αυτό αλλά και για πολλά άλλα θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα κυρίως, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε, να εκφράσουμε τις απορίες μας, τις ανησυχίες και τις δυσαρέσκειές μας.
Αφήσαμε για λίγο τα μολύβια μας και πιάσαμε τα μικρόφωνα, τα δημοσιογραφικά μαγνητόφωνα, τις φωτογραφικές μηχανές και τα χέρια πολλών πολλών πολιτικών! Όλων αυτών που βλέπουμε κι ακούμε καθημερινά στις τηλεοράσεις μας, χωρίς ποτέ να μπορούμε να αντιδράσουμε.
Αυτήν την ευκαιρία, λοιπόν, μας την προσφέρουν απλόχερα ο κ. Κολίτσης και ο κ. Φράγκος, το δίδυμο των «Νίκων» δηλαδή, οι οποίοι, λόγω του «νεαρού» θα έλεγε κανείς της ηλικίας τους, νιώσανε τις ανάγκες και τις ανησυχίες μας. Αυτό που μας προσέφεραν είναι, κατά τη γνώμη μου, ανεκτίμητης αξίας…είναι ένα πολύτιμο δώρο ζωής…κέρδισα κι εγώ, όπως κι όλοι όσοι συμμετέχουμε σ’ αυτό το έργο ΠΟΛΛΑ! Ήρθαμε σε επαφή με σπουδαίους ανθρώπους! Μπορεί να αφήσαμε για λίγο τα μαθήματα του σχολείου, κερδίσαμε όμως ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ!
Πέρα από τις καινούριες γνώσεις που αποκτήσαμε, καταφέραμε να αναδείξουμε και τα ταλέντα που κρύβουμε ΟΛΟΙ μέσα μας! ΟΛΟΙ είμαστε πολύτιμοι κι εσείς μας αναδείξατε! Όλα αυτά θα μείνουν για πάντα χαραγμένα μέσα μας! Κλέψαμε τις εντυπώσεις, γελάσαμε, συνεργαστήκαμε, αγχωθήκαμε, τα καταφέραμε! Και το ρεπερτόριό μας άλλαξε: «Από Σάπες, χαρισμένα η εφημερίδα και το ιστολόγιο από Σάπες, χαρισμένα με αγάπη για τον τόπο αυτό…»!
Και αυτή είναι μόνο η αρχή!
Λυπάμαι που σε λίγους μήνες αφήνω για πάντα τα σχολικά θρανία…Και πιο πολύ λυπάμαι που δεν είχα και τα προηγούμενα χρόνια την ευκαιρία να κάνω αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή! Χαίρομαι όμως, γιατί ξέρω πως αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη! Η SAPRESS θα γίνει μια μέρα Νο1. Θα είναι για πάντα δίπλα μας να μας εκφράζει, να μας συμβουλεύει και να μας ψυχαγωγεί!
Σας ευχαριστούμε πολύ.
Υ.Γ. Κορίτσια…συνεχίζουμε ακάθεκτες έτσι;

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
Μαθήτρια Γ’ Λυκείου
Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών
Σχολική εφημερίδα SAPRESS
http://www.gldesapwn.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. Η δουλειά σας στο blog και έξω από αυτό είναι εξαιρετική!

    "Λυπάμαι που σε λίγους μήνες αφήνω για πάντα τα σχολικά θρανία…Και πιο πολύ λυπάμαι που δεν είχα και τα προηγούμενα χρόνια την ευκαιρία να κάνω αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή! Χαίρομαι όμως, γιατί ξέρω πως αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη!"

    Μάλλον θα πρέπει να χαίρεσαι που έστω και για λίγο ανέλαβες ένα τέτοιο ρόλο. Η ομάδα σας έχει βάλει τα γυαλιά σε όλα τα σχολεία του νομού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι αγάπη γι΄ αυτό που κάνετε και άξιους συνεχιστές του έργου σας.

    Υ.Γ."Σ’ αυτό το σημείο οφείλω να αναφερθώ και σε ένα συγκλονιστικό στοιχείο που επιτέλους έρχεται στο φως της δημοσιότητας…Το 99,3%, ποσοστό ανατρεπτικής σημασίας για την εποχή μας, της δημοσιογραφικής ομάδας της SAPRESS αποτελείται από…τι άλλο; Δημοσιογράφους γένους ΘΗΛΥΚΟΥ!"

    Έχετε κιόλας 150 δημοσιογράφους?? :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δουλειά σας μέσα στο blog και έξω από αυτό είναι εξαιρετική!!

    "Λυπάμαι που σε λίγους μήνες αφήνω για πάντα τα σχολικά θρανία…Και πιο πολύ λυπάμαι που δεν είχα και τα προηγούμενα χρόνια την ευκαιρία να κάνω αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή! Χαίρομαι όμως, γιατί ξέρω πως αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη!¨"

    Μάλλον θα πρέπει να νιώθεις χαρούμενη που είχες την ευκαιρία να αναλάβεις έστω και για λίγο αυτό το ρόλο.
    Πάντως η ομάδα σας έχει βάλει τα γυαλιά σε όλα τα σχολεία του νομού. Το μόνο που χρειάζεστε για να συνεχίσετε είναι αγάπη για τη δουλειά και άξιους διαδόχους!!

    Υ.Γ. "Σ’ αυτό το σημείο οφείλω να αναφερθώ και σε ένα συγκλονιστικό στοιχείο που επιτέλους έρχεται στο φως της δημοσιότητας…Το 99,3%, ποσοστό ανατρεπτικής σημασίας για την εποχή μας, της δημοσιογραφικής ομάδας της SAPRESS αποτελείται από…τι άλλο; Δημοσιογράφους γένους ΘΗΛΥΚΟΥ!"

    Έχετε κιόλας 150 δημοσιογράφους?? :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. johny johny!!!!!!se euxaristoume polu gia ta kala sou logia.....3ereis oi perissoteroi mas 8avoun para mas epainoun!!!!!!alla etsi einai auta...osa den ftanei h alepou lene ta kanei kremastaria....:)epishs se euxaristw polu pou paradexesai pws to sxoleio mas 3eskizei.....thanks johnyyyy...ta leme sto front,opou 8a mas treleneis pali me tis atakes sou!!!!bb
    barbie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3exasa na anafer8w k s kati....to 0,7 % anaferetai Giannh mou s ena anoloklhrwto ,miso-upar3iako stoixeio auths ths koinwnias ,pou o kalos 8eoulhs to onomase ΑΝΔΡΑ!!!!!k gia na mhn pare3hgh8w akomh perissotero...den ennow kapoio sugkekrimeno atomo ths sapress....billy k armen mas exete apodei3ei to poso andres (leme twra ) eiste...spontitsa einai apla gia thn katwterothta sas!!xexexexexexexe
    barbie

    ΑπάντησηΔιαγραφή